13/05/2016

Unpopular Bookish Opinions

Kirjoittelin tuossa huhtikuun alussa lukemisesta ja siitä kiusaamisesta. 
Jotenkin postauksen jälkeen vain hiljenin, ei tehnyt mieli blogata. En kyllä ehtinyt oikein lukeakaan. 
Nyt kuitenkin kesä on täällä (ja juuri twitterissä ihmettelinkin että kesä tuli ja lukujumi meni, hämmentävää) ja minä ruudun ääressä. 
Tässä välissä olen ehtinyt saada kaksi haastetta, tämä seuraava Kirjaneidolta, kiitos paljon virtuaalisesta hereille ravistelusta :D

Kopioin haasteen ohjeet suoraan hänen haastepostauksestaan.

1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät, mikä on homman nimi.1. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kaikki muut pitävät, mutta sinä et. 

Otetaan Sally Greenin Puoliksi Paha. Ainakin maailmalla tätä on hehkutettu ihan hirveästi, minä taas en ole saanut luettua kuin noin 30 sivua, en pidä sitten yhtään. En kyllä ole varma olenko törmännyt yhteenkään suomalaiseen kirjabloggariin joka olisi tätä kehunut. Mutta ulkomailla ainakin tykätään.

2. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Eiköhän tämä ole Twilight kaikkine jatko-osineen. Kestin pahimman murrosikäni Twilight tukenani, joten kiinnyin siihen kovasti. Olin oikeasti 12-vuotiaana ihan sekaisin kyseisestä sarjasta. Yksi huoneeni seinä oli tapetoitu julisteilla ja haaveilin matkasta Forksiin. Toki olen tänä päivänä lukenut paaaaaaaljonkin muita, laadukkaampia kirjoja, mutta kyllä minä edelleen Twilightistä pidän ja voisin pitkästä aikaa lukea ne uudelleen alusta loppuun.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen henkilön kanssa, jonka et olisi halunnut.

 Rachel Vincentin Kissojen Kesken sarjan kolmio. Harva on näitä lukenut tai en ainakaan ole törmännyt kanssaeläjiin joiden kanssa hypettää tätä yhtä lempisarjaani. En jaksa sen kummemmin spoilata jos joku vielä näihin törmää, mutta ensimmäisestä kirjasta asti shippasin 100% toista kahdesta mies ehdokkaasta, ja sitten seitsemännessä (vai kahdeksannessa?) kirjassa petyin todella todella karvaasti. 


4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.

Kauhu varmaan, en tykkää oikeastaan missään muodossa. Ei kirjoina, ei elokuvina. Olen kohta täysi-ikäinen ja pelkään edelleen pimeää yksin ollessani, joten hrrr. En ole koskaan käsittänyt, mikä kauhussa ihmisiä viehättää. Jännityskin menee välillä vähän siinä rajoilla tykkäänkö vaiko enkö.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.

En ihannoi Beatrice Prioria mitenkään kovasti. Kirjoja lukiessani arvostin häntä kyllä, mutta blahhh... Kyseessä on siis Veronica Rothin Divergent-trilogian sankaritar. Tris on todella omapäinen ja välillä vaan niin ärsyttäväääää. En osaa sanoa tästä sen enempää.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et. 

En voi sanoa, etten pitäisi John Greenistä, mutta kyllä hänen kirjansa enemmän ärsyttävän puolelle kallistuvat. Vihaan hänen tyyliään lopettaa tarinansa.
Muita ei nyt juuri tullut millään mieleen.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.

Tämä hävettää isosti, mutta Cassandra Claren Varjojen Kaupunkien kolme viimeistä osaa. Olen vain todella pahassa jumissa eikä sarjan lopettelu kiinnosta oikeastaan yhtään. Olen ihan hulluna Shadowhunters TV-sarjaan, City of Bones elokuvaan ja ensimmäisiin kirjoihin muutenkin, mutta sitten vain tapahtui jotain. 
Mieleeni ei nyt heti tullut mitään kokonaista sarjaa jota en olisi ollenkaan aloittanut. Ehkä Vampyyripäiväkirjat, vaikka juuri ensimmäisen osan hyllyyni ostinkin.

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty sarja tai elokuva.

Narnian Tarioista kaikki kolme filmatisoitua kirjaa. C. S. Lewisin kirjat ovat kyllä ihania ja ihan rehellisesti sanottuna alkuperäisen kirjan ei ole ikinä voittanutta, mutta rakastan elokuvia yli kaiken ja valitsen ne kyllä ennemmin kuin samaiset kirjat, jos pitää päättää.


Oli muuten todella vaikea haaste! Ei meinannut millään irrota vastauksia kaikkiin... Muutenkin miun vastaukset tais olla todella negatiivisia, voihan hitsi sentään :D

Haastan mukaan seuraavat blogit (minulla ei ole hajuakaan, oletteko tehneet tätä vielä);

Ellen - Kasoittain kauniita sanoja
VJ - Mustemaailmani
Lotta - Vinopino kirjoja

8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Teen joskus kun ehdin/jaksan/huvittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :D Eihän näillä kiire ole !

   Poista
 2. Olen ihan samaa mieltä,Trisistä! Ärsyttävä henkilö, jota teki mieli ravistella useampaan kertaan kirjojen aikana ja takoa vähän järkeä päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, painin ihan samojen ajatusten kanssa koko sarjan läpi ! :D

   Poista
 3. Oi Twilight! Tuntuu, että melkein kaikilla kavereilla (kuten myös allekirjoittaneella) on ollut 12-14 vuotiaana Twilight-fanitus päällä. Voisin lukea uudelleen ja katsastaa, mitä vielä tykkäisin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla kanssa kaksi kaveria joiden kanssa oikeasti oltiin ihan sekaisin :D Se oli kyllä ihanaa aikaa. Hei meidän pitää todella tehdä tämä, koko sarja uudelleen läpi!

   Poista