perjantai 14. elokuuta 2015

Lukumaratonin loppu ja fiilikset - Maratonkooste

WÄÄÄÄÄÄÄÄÄ ! Täällä sitä ollaan taas ja lukumaratonin aloittaminen häämöttää vajaan tunnin päässä. Tavoiteltu aloitusaikani on siis 21:00, mutta hiukan pidemmällekin saattaa lipsua.

Valmisteluun on siis vielä hetki aikaa ja tehtävää onkin paljon. Olen yrittänyt rakentaa tyynyistä sängylle mahdollisimman lokoisat oltavat ja kasannut lähistölle kaikenlaista tarpeellista, kuten särkylääkettä, nenäliinoja, nasolinia ja strepsilsejä. Olen nimittäin onnistunut saamaan maratonia uhkaavasti varjostavan flunssan. Tällä hetkellä olo on melko pirteä, mutta saa nähdä, miten yöllä käy. Nukuin juuri varastoon kevyet kolmen ja puolen tunnin päiväunet, joten tavoitteena olisi jälleen lukea pitkälle yöhön, ellei jopa sen läpi.

Huominen päivä on pyhitetty täysin lukemiselle ja aion flunssastani huolimatta haastaa itseni toden teolla. Olen aina ollut kilpailuhenkinen ja vaikka tämän maratonin tarkoitus on ehdottomasti nauttia lukemisesta, on minulla taka-ajatuksena kuitenkin saavuttaa vähintään viimekertainen reilun 1200-sivun rajapyykki ja mielellään pyyhältää siitä ohikin. Itsehän olen itselleni se kovin kilpailija :D

Viimeeksi painin Inside Out-sarjan parissa ja luin sen väkipakolla loppuun. Tällä kertaa pinossa on kuitenkin kolme kirjaa, joiden lukemista odotan niin innolla, että suurinpiirtein pompin paikallani. Lisäksi listalla on kirjastolainoja jo jostain toukokuulta asti, joita en kohta voi enää uusia ja jotka pitäisi ehdottomasti saada luettua.

Diana Gabaldonin Muukalainen ( tuttavallisemmin itselle Outlander ) on lukupinon ehdottomana päälimmäisenä. Hullaannuin TV-sarjaan viikkoja aiemmin ja kävin ostamassa kirjasarjan ensimmäisen osan itselle. Siitä asti olen pantannut tämän lukemista. Sisimmässäni tiedän, että edessä on uusi lempikirjani, joten olen jotenkin halunnut antaa lukunautinnon odottaa. Nyt kuitenkin on sen aika, enkä voisi olla enempää innoissani !

Outlanderin jälkeen pääsen vihdoin Veronica Rossin Paljaan taivaan alla -trilogian pariin. Ensimmäisen osan luin viime maratonilla ja ihastuin, nyt viimein saan jatkettua ja lopetettua sarjan. Tätäkin odotan niiiin kovin.

Lopuksi jos ja kun aiemmat tulevat luettua, on kirjastolainoja. Kaksi Rick -nimisen kirjailijan kirjaa, tosin eri Rickit kyseessä. Yanceyn 5 Aalto ja Riordanin Salamavaras, paljon puhuttuja, mutta minulla yhä lukematta.

Ja jos nämäkin loppuvat kesken, pursuilee hyllystäni lukemattomia teoksia vaikka viikonkin tarpeisiin !

Erittäin hyvillä fiiliksillä siis lähdössä liikkeelle. Tässä maratonissa minulla oli myös tavoitteena olla someaktiivisempi, varsinkin Twitterissä ja Goodreadsissa, mutta jospa tätäkin postausta kävisi vaikka kerran kahteen tuntiin päivittelemässä. Muutamaa minuuttia vaille yhdeksän vielä viimeiset fiilikset, nyt palaan valmistelujeni pariin.


21:00

Noniin, tästä lähtee. Tsemppiä kaikille jo aloittaneille !

22:40

Alku tökki, sillä en pystynyt täysin keskittymään vain lukemiseen. Nyt kuitenkin alkaa rullaamaan, varsinkin kun Jamie on mainittu ensimmäistä kertaa...

00:08

Ärsyttää. Sanat tökkii, eikä lukuflow ota tullakseen. Hetken breikki wanhojenmekkojen selailuun ja kohta taas jatketaan. Jospa otan jonkin ihan uuden kirjan hyllystä ja aloittelen vähän sitäkin ? Katsotaan.

02:56

Ei tästä tule mitään. Kokeilin Nälkäpeliäkin, mutta yhteensä maratonin ensimmäiseltä kuudelta tunnilta on kasassa max. 200 sivua. Jos kuuteen asti unta ja sitten yritetään uudestaan...

12:02

Kuoppaan tavoitteeni jonnekin todella syvälle. Niinkuin arvelinkin, flunssa ei ole otollisinta aikaa tälläiselle kestosuoritukslle. Sivuja ei siis tule karttumaan valtaisia määriä, mutta tuttu ja turvallinen Nälkäpeli tuntuu nyt hyvältä ja sen parissa jatkan. 
Taidan jatkossa jättää TBR:ät näitä varten tekemättä, kun harhaudun täysin suunnitelmien ulkopuolelle :D

14:54

Whippii, ensimmäinen kokonainen kirja luettu. Nälkäpelistä kertyi 339 sivua. Jospa nyt palaisin hetkeksi Halki Ikiyön pariin ja sitten Vihan Liekkeihin, mikäli siltä tuntuu. Kuusi tuntia jäljellä, ehtiihän tässä vielä vaikka ja mitä.

20:50

Viimeiset 3 h olen nukkunut ja sitä ennen vain makoilin sängyssä ja selasin puhelinta. Maratonini loppui siis melkeinpä luovuttamiseen, minkä pistän flunssani piikkiin.
Lukuinto oli kokoajan todella alhainen, vaikka kirjapino pursuili kovasti odottamiani kirjoja. 
Pettymys on suuri, mutta aina ei voi onnistua. 

Yhteensä luettuja sivuja tuli

Suzanne Collins - Nälkäpeli / 339 sivua
Suzanne Collins - Vihan Liekit / 25 sivua
Veronica Rossi - Halki Ikiyön / 29 sivua
Diana Gabaldon - Muukalainen / 95 sivua

= 488 sivua

Omat loppufiilikset maratonista ovat huonot. Lukeminen ei edistynyt ja kipeä kehoni kaipasi vain unta. Mieli on ollut eilisestä asti ihan sumea ja käytettyjen nenäliinojen keko kasvaa roskiksessa. Vaikka sainkin yhden kirjan kokonaan luettua, on olo pettynyt. Se jännittynyt maratonfiilis ja aikaa vastaan kilpailu jäi puuttumaan kokonaan, kun nukahtelin kirja syliini tai muutenvain jouduin pitämään taukoa. En edes jaksanut päivittää fiiliksiä niin paljoa, kuin oli mielessä ja muiden maratonareiden kannustamistakaan en voi pottiini laskea.

Näin siis tälläkertaa. Odotan silti innolla kesken olevien kirjojen lukemista, niitä kohtaan kokoemani odotus ei ole kaikonnut ja palaan kirjoittelemaan fiilisteni kanssa toivottavasti pian. Nyt vielä maratoonaaville ja vasta ehkä aloittelevillekin, pitäkää hauskaa minunkin puolestani !

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinulle lukemiseen. Onpas hurja tavoite! Muukalainen onkin hyvä maratonkirja, minusta se oli vetävää viihdettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ! En yleensä tyydy vähään ja joskus se käykin kohtaloksi :D ja todella tämän järkäleen parissa on hyvä taittaa tunteja. Tsemppiä sinnekin !

   Poista
 2. Huh mikä tavoite, vaikka kelpais kyllä mulleki, niin sais edistyttyy näissä kirjoissa :D Tällä kertaa menen kuitenkin hieman rennommalla otteella, kun viimeksi tuli huhkittua todella paljon, tuli muistaakseni lähemmäs tuhat sivua... Paljaan taivaan alla -trilogian lukemista odottelen kovasti, kiva kuulla mitä pidät noista lopuista osista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoin haukata hiukan liian suuren palan, flunssa selkeästikin laskee lukuintoa. Nälkäpeli etenee nyt ihan mukavasti, katsotaan miten käy. Paljaan taivaan alla-sarjan tulen kyllä lukemaan lähipäivinä vaikka en sitä maratonin aikana viimeistelisikään. Ja palan halusta kirjoittaa sarjasta arviota. Rento fiilis taitaa olla nyt itsellekin se juttu ! :)

   Poista
 3. Minulla on jokin ihme fantasiahakuisuus. En ole juuri blogiini lukenut fantasiaa, mutta nyt etsin niitä koko ajan. Luin kesällä dekkareita, syksyksi näemmä haluan fantasiaa. Pitää päivittää sen kenttää. Puolisoni on meillä lukenut enemmän fantasiaa.
  Lukuiloa urakkaan. Tulin pitämään taukoa sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpä sen parempaa, kuin uusiin aihepiireihin tutustuminen. Fantasian puolella ainakin kirjallisuutta riittää useammaksikin syksyksi :) Tauot tekevät hyvää, minulla niitä on ollut tämän maratonin aikana erittäin paljon... Tsemppiä !

   Poista
 4. Kurjaa, että flunssa pilasi maratontunnelmia. Mutta tulee uusia maratoneja! Toivottavasti vointisi on jo parempaan päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, seuraavia sitten odotellessa ! :) Kyllä tämä tästä alkaa helpottaa.

   Poista
 5. Flunssan poteminen ei ole se ihan otollinen olotila maratoonaamiselle, mutta kivasti silti sait luettua. Oma sivumääräni jäi sinne vähän vajaaseen kuutensataan sivuun, koska halusin ottaa mahdollisimman rennosti (ja taisi vähän väsyttääkin edellisen illan valvominen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olosuhteet huomioon ottaen voin kyllä olla tyytyväinen. Pitäisi itsekin varmaan ensi maratonilla oikeasti ottaa niin rennolla otteella kuin suinkin, kun silloin tuntuu lukeminenkin rullaavan :D Kuusisataa kuulostaa oikein hyvälle !

   Poista