tiistai 7. heinäkuuta 2015

Magic Mike XXL


Ohjaaja: Gregory Jacobs
Maailman ensi-ilta: 25.6 ( LV premiere ) - 1.7 USA
Pääosissa: Channing Tatum, Matthew Bomer, Joe Manganiello, Amber Heard

Mike on lopettanut strippariuransa kolme vuotta sitten ja pyörittää nyt omaa puuseppäfirmaa. Elämä hymyilee - kunnes vanhoista piireistä tuttu kaveri Tarzan soittaa ja ilmoittaa porukan pään, Dallasin, kuolleen. Mike luulee menevänsä hautajaisiin, mutta päätyy johonkin aivan muualle. Hän löytää kaikki entiset kaverinsa, jotka haluavat vetää vielä viimeisen keikan ja sitten heittää hyvästit showmaailmalle. Saatuaan pakit kosittuaan tyttöystäväänsä kuukausia aikaisemmin, Mike päättää lähteä seurueen mukaan näyttääkseen, että Magic Mike on vielä yhtä taianomainen kuin muistetaan.

Haluan ensimmäiseksi jakaa kokemuksen, jota en ikinä odottanut tapahtuvaksi omalle kohdalleni. Magic Mike XXL alkaa tarkalla lähikuvalla miettiväisen Channing Tatumin kasvoista. Ja tiedättekö, mitä naisia pullollaan olevassa teatterissa tapahtui ? Yleisö alkoi kirkumaan ja hurraamaan. En ole ikinä kokenut vastaavaa.

Sain ensikosketukseni Magic Miken kanssa vain muutamia viikkoja sitten, kun ystäväni pakotti minut katsomaan ensimmäisen elokuvan. Oli minun pitänytkin se katsoa, mutten vain saanut aikaiseksi. Suureksi pettymyksekseni ensimmäinen elokuva oli mielestäni ihan naurettavan huono. Paljon paljasta pintaa ( nam ) ja huikeaa esiintymistä - varsinkin Channingin käsittämättömät tanssitaidot tekivät suuren vaikutuksen - , mutta kantava tarina oli ihan surkea, ellei jopa olematon. Ensimmäistä elokuvaa oli jopa melkein puuduttavaa seurata. Siitä tuli myös todella tekemällä tehty fiilis ja jäi hiukan paha maku suuhun.Samainen ystäväni oli tänään lähdössä katsomaan jatko-osaa ilman seuraa ja pyysi mukaansa. Olen yleensä tälläisten elokuvien jatko-osia vastaan erittäin kovasti, sillä melkein poikkeuksetta niistä huokuu vain rahan tekeminen ja juuri se jatko-osamaisuus. Päätin kuitenkin lähteä katsomaan tämän elokuvan pettymyksenkin ohella, sillä mukana on Matt Bomer. 

Empä olisi voinut yllättyä enempää. Magic Mike XXL on huikea. Elokuva päihitti ensimmäisen jokaiselta katsottavalta kantilta ja oli humoristista nautintoa alusta loppuun saakka.
Yksityiskohtiin oli selkeästi kiinnitetty paljon enemmän huomiota ja idea todella toimi. Showt ja tanssijoiden liikkeet olivat erittäin viimeisteltyjä ja jokainen hahmo oma selkeä persoonansa.

Ja siis todella, vaikka en edes ehtinyt laskea elokuvassa näkyvien vatsalihasten määrää paidattomien miesten lukumäärän vuoksi, seurasin Bomeria suurinpiirtein kuola valuen ja minun teki mieleni kirkua aina kun hän vain oli valkokankaalla. Ah.


Tämä poikkeaa tyypillisistä katsomistani elokuvista, sillä on täyttä komediaa. Kaipaan yleensä elokuvalta edes jonkinsorttista syvempää juonta ja draamaa. Mutta ehkä juuri siksi tämä oli erittäin piristävä ja kevyt leffa, vaikka onkin kaukana varsinaisesta elokuvataiteesta. Kunnon musiikkia ja huikeasti tanssivia, paidattomia miehiä - kyllä siitä jo huippuleffan kasaa !

Suosittelen siis ainakin kaikkia naisia ehdottomasti vilkaisemaan tämän, ainakin meilläpäin pyörinee vielä muutaman viikon.ARVIO:    5/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti