perjantai 26. kesäkuuta 2015

KESÄLUKUMARATONIN KOOSTEPOSTAUS


Nyt on vihdoinkin minunkin aikani aloittaa 24 tunnin lukurupeama ! Merkitsen omaksi aloitusajakseni 12:30 ja ajastan tämän postauksen niin, että se jukaisee itsensä tasan puolelta. Minulla on tässä vielä siis 15 minuuttia aikaa kasata eväitä ja valmistautua henkisesti.

Tähän postaukseen tulen päivittelemään ajatuksiani maratonin varrelta, kannattaa siis aina välillä käydä vilkaisemassa. Samoin Twitter on varmasti kovassa käytössä, Goodreads myös. Linkit kaikkialle löytyy vasemmasta sivupalkista. Koostepostauksen kokoan joskus huomenna iltapäivällä, kunhan olen saanut varmasti kaipaamani päiväunet nukuttua :D

Linkki maratonin ohjepostaukseen löytyy tästä.

Tässä maratonissa aion keskittyä tiiliskivitekniikalla kokonaisiin teoksiin, mutta kuitenkin lukemalla aina fiiliksen mukaan. Ehkä vähän sitä sun tätä, ehkä vain pari kokonaista kirjaa. 

Tsemppiä kaikille mukana oleville ja pysykää kuulolla !


12:30 Aloitan maratonini Lisa R. Jonesin Inside Out - sarjan toisella osalla, Sisälläni. Luin eilen maratonin ulkopuolella sivulle 50, joten sivulaskentani alkaa siitä eteenpäin.

16:19 Sisälläni jatkuu yhä, olen muutamia pitkähköjäkin keskeytyksiä lukuunottamatta saanut itseni sivulle 237. Ei tee mieli vaihtaa kirjaa, joten tällä jatketaan.

20:09 Ensimmäinen kirja luettu ! Sisälläni saatu siis loppuun ja tästä sivuja kertyi 369. Nyt aloitan sarjan viimeisen virallisen osan, Paljastuksen. Sen jälkeen on vielä vuorossa Rebeccan kootut päiväkirjat ja sitten tämä sarja on kokonaan taputeltu.

21:45 Paljastus etenee sivulla 81 ja on tämä kyllä niin naurettavaa, ettei mitään rajaa. Ihmiset, te tiedätte Fifty Shades of Greyn. Tämä on täysin samaa tavaraa, päähenkilöt sattuvat vain olemaan Chris ja Sara. Kas kummaa. En malta odottaa, että olen lukenut koko sarjan kannesta kanteen ja pääsen avautumaan tästä blogiini :D

00:13 Maraton varttia vaille puolivälissä. Paljastus sivulla 167. Hiukan hidasta, sillä kirjan tapahtumat toistavat itseään ja se puuduttaa. Aion kuitenkin jatkaa tämän parissa loppuun saakka. Muutenkin tavoitteena saada luettua aamuyön pikkutunneille saakka ellei jopa läpi yön, sillä olen hiukan pettynyt tämänhetkiseen sivumäärään.

03:30 Paljastus vihdoin loppu. Olipa masentava lopetus sarjalle. Viimeinen kirja oli muutenkin niin tylsä. FSOG:n lukeneena tämä oli kuitenkin siinä mielessä piristävä kopio, että kirjailija oli paljon hellempi hahmojaan kohtaan, vaikka ruoskat viuhuivat ja demoneja putkahteli menneisyydestä. Tästä sain kasaan sivuja 349 kappaletta, eli yhteissaldoni on tällä hetkellä 718. Ei väsytä, joten tartun viimeiseen Lisa R. Jonesin kirjaan, Rebeccan kadonneisiin päiväkirjoihin, joiden oletan olevan aivan yhtä puuduttavaa kamaa, sillä kirja on Inside Out -sarjan lisäosa. En tiedä miksi jatkan näiden lukemista, mutta kun tälle tielle olen päätynyt, haluan suorittaa sen nopeasti loppuun.

04:40 olen Päiväkirjojen sivulla 112. Silmäluomeni valuvat, joten minun on nukuttava ihan vain tunti tai pari. Kohta jatketaan...

09:30 Heräsin kuudelta ja luin parikymmentä sivua. Sitten nukahdin uudelleen. Nyt olen lukenut yhtäjaksoisesti kahdeksasta, tahdon vain tämän kirjan nyt loppuun. Olen sivulla 273. Enää vajaa sata, huh.

09:54 Oho, olinkin katsonut kirjan sivumäärän väärin. No, se on nyt kuitenkin luettu ! Päiväkirjat toivat saldooni 314 sivua lisää, joten yhteissumma on nyt 1032. Olen enemmän, kuin iloinen tuhannen sivun rajapyykistä. Aikaakin on vielä 2,5 h joten otan pinostani Veronica Rossin Paljaan taivaan alla ja kirin sivuja niin paljon kun viehä ehdin.

12:30 Nyt se on ohi! Olen lukenut miltei 24 tuntia yhteen putkeen. Huh, mikä kokemus. Tarvitsen kunnon päiväunet. Ensin kuitenkin pitää kasata koko maraton kokoon. Paljaan taivaan alla eteni sivulle 173.


KOOSTE MARATONISTA

Luetut kirjat

Lisa R. Jones - Sisälläni / 369 sivua
Lisa R. Jones - Paljastus / 349 sivua
Lisa R. Jones - Rebeccan kadonneet päiväkirjat / 314 sivua
Veronica Rossi - Paljaan taivaan alla / pääsin sivulle 173

SIVUJA YHTEENSÄ 1205


Olen itsestäni todella ylpeä. Maraton oli ensimmäiseni ja luin reilun kolmen tunnin yöunia lukuunottamatta yhtäjaksoisesti melkein koko ajan. Lisa R. Jonesin Inside Out- sarja osoittautui myös todella puuduttavaksi ja täydeksi kopioksi Fifty Shades of Greystä, joten ihmettelen itsekin kuinka jaksoin lukea sarjaa vuorokauden putkeen ja yli tuhannen sivun verran. Mutta tulipahan tehtyä ! Otan kohta ilon irti ja arvoin koko roskan yhdessä postauksessani, haluan todella päästää ensimmäistä kertaa kunnolla höyryt blogiini ja etsiä pari hauskaa gifiä postaukseeni.

Kokonaisuudessaan maraton oli kuitenkin mahtava kokemus. Vaikka lukurupeamani ovat välillä pitkiä ihan vain koska en malta lopettaa, oli tälläisessä aikaa vastaan lukemisessa ihan oma fiiliksensä. Osallistun jatkossa varmasti jokaikiselle järjestettävälle maratonille, tosin toivon että seuraava ei koita ihan pian, sillä tästä palautuminen vaatii varmasti hiukan aikaa. Muidenkin fiiliksiä oli hauskaa seurata ja oli upeaa huomata, kuinka tiivis kirjabloggaajien yhteisö on, sillä kaikkia tsempattiin ja yhteishenki oli mahtava ! Kiitos kaikille mukana lukeneille, onnea maratonista selviytyneille ja ISO TSEMPPI niille, kenellä vielä tunteja on jäljellä ! :)

Innarina

8 kommenttia:

 1. Sulla on lähtenyt käyntiin mukavasti. :) Tsemppiä ja hyviä lukutuulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin yllättynyt vaudistani :D Kiitos ja samoin, jos rupeama on sinullakin vielä käynnissä !

   Poista
 2. Tiiliskivitekniikka oli täälläkin suunnitelmissa, siitä on vähän lipsuttu, mutta sulla taktiikka näköjään toimii :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvin on pelannut ja yhä jatkan samalla linjalla. Välillä kyllä vähän väsyttää lukea samaa tarinaa kokoajan, varsinkin kun kirjan tapahtumat toistavat itseään, mutta päätin nyt pakertaa tämän sarjan loppuun. Ja eipä se lipsuminen vaarallista ole, sinnekin tsempit jos niille on vielä käyttöä ! :D ( en ole oikein ehtinyt perehtyä, että missä vaiheessa muut ovat )

   Poista
 3. Hyvää maratonin loppurutistusta! Aikamoisen urakan olet kyllä tehnyt noiden kirjojen kanssa, huh. Vaan parempi se kai noin on ne lukea, ikään kuin repäisisi laastarin irti mahdollisimman nopeasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tämä alkaa tuntua jo todella tuskaiselta... Yhä noin sata sivua jäljellä ja aikaa 3,5 h. Mutta nyt ei enää ole aikaa luovuttaa, repäisen todella laastarin nyt irti kun vielä ehdin :D

   Poista
 4. Odotan innolla postaustasi Jonesin sarjasta! Yhteishenki oli minustakin mahtava ja koko maraton niin päätön lukurupeama että aion ehdottomasti osallistua toistekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan purettua ajatukseni sellaisena kuin ne ovat...:D Olen ehdottomasti samaa mieltä, oli todella osallistumisen arvoinen !

   Poista