torstai 23. heinäkuuta 2015

Greece TBR

Olen sallinut itselleni kuluneen heinäkuun aikana olleen lukujumin hyvistä syistä. Olen nimittäin lähdössä Kreikkaan, Kosin saarelle, ja missä lukisin enemmän kuin lomamatkalla ? En missään.

Pakko mainita tähän väliin, että hullaannuin Outlanderiin ihan valtavasti. Olen jo pidemmän aikaa etsinyt ( ja myös valittanut... ) uutta koukuttavaa sarjaa katsottavakseni ja nyt minä olen todella sen löytänyt. Neljän päivän sisään olen katsonut ensimmäisen tuotantokauden 16:sta jaksosta seitsemän, mikä ei sinäänsä ole paljoa mutta koska yhteensä jaksoja on niin vähän, vauhtini hirvittää.
Skotlannin maisemat, historia, ihanat skottimiehet ( Jamie marry meeeee ), rakkaustarina ja aikamatkailu toisiinsa sotkettuna vei sydämeni sarjan tunnusmusiikista lähtien.


Sarja pohjautuu Diana Gabaldonin kirjasarjaan ja metsästin sitten sen ensimmäistä osaa, Muukalaista tänään Sumasta varmaan tunnin, sillä onhan se nyt pakko saada lukea. Ei löytynyt.
Sydämeni ei antanut minulle muita vaihtoehtoja kuin kävellä Suomalaiseen ja ostaa kirja sieltä. Hymyilin  naurettavan onnellisena kirjani kanssa koko aamupäivän kunnes naamani vääntyi pohtiessani, mitä aion lukea Kreikassa.
Tajusin, ettei minun todellakaan pidä ottaa Muukalaista mukaan, sillä

1) Ostin pokkarin. Jos otan sen mukaani, se ei kotiin palatessani enää näytä samalta. Ja koska tiedän, että kyseinen kirja tulee olemaan lempikirjani, en halua ottaa riskiä sen sotkemisesta :D

2) Jos ottaisin Muukalaisen mukaani, lukisin sen jo ensimmäisen päivän aikana loppuun ja kärvistelisin tuskissani koko loppu loman, sillä en saisi jatko-osia käsiini. En halua suoda itselleni kyseistä ikävyyttä. Samoin koitan myös välttää koko tulevan viikon tv-sarjan katsomista, sillä en haluaisi senkään loppuvan ihan heti. Onneksi toinen kausi on ilmeisesti tulossa tulevaisuudessa.

Nautiskelen Muukalaisesta sitten omalla sängylläni kotiin palattuani ja lopetettuani juoksen samantien toista osaa etsimään.

Valitsin kuitenkin mukaani useita muita pokkareita, en sen vähempää kuin 7 kpl. Joka päivälle omansa, katsotaan tuleeko kaikki luettua. Koska olen heinäkuun viettänyt pientä hiljaiseloa blogin puolella, päätin nyt jakaa to be readini teidän kanssanne.


 

Englanninkielisiä teoksia mukanani on kaksi kappaletta.

John Greenin Paper Towns on ollut kesken varmaan koko kesän. Ja koska leffa tulee ensi-iltaan huomenna ( itse pääsen vasta loppupään näytöksiin nyyh... ), on tämä nyt vihdoin luettava. Olen pitänyt kirjan alkuosasta kovin, en vain ole tottunut lukemaan englanniksi, joten vauhti on tökkinyt.

Toisena paperbackina on James Dashnerin The Maze Runner, joka löytyi itselleni ostamasta syntymäpäiväpaketista kesäkuun lopulla. Again, olen aloittanut mutta englanti hidastaa. Sarjan toinen osa, The Scorch Trials eli suomalaisille (?) ( TSIISUS ISKI OIKOSULKU, TULEEKO SE ISOLLA VAI PIENELLÄ ?! ) tuttavammin Aavikkokokeet tulee leffaan ihan parin kuukauden sisään, joten tavoitteena on saada luettua sekä ensimmäinen, että toinen kirja ennen sitä.

En ole blogini puolella ehtinyt juurikaan hehkuttaa rakkauttani Dan Brownia kohtaan, mutta todellisuudessa olen aivan hulluna hänen kirjoihinsa. Lukematta taitaa olla tällä hetkellä ainoastaan kaksi, kuvassa näkyvä Meteoriitti ja kovakantinen vasta hankittu Murtumaton linnake, joka ei tiiliskivimäisyytensä takia siis pääse mukaani.

Enkelit ja Demonit olen lukenut, sekä nähnyt leffana noin sata kertaa, mutta koska olen syksyllä lähdössä Roomaan visiitille - on tämä nyt pakko lukea vielä kerran.

Pariisi oli minulle samasta syystä uskomaton kokemus ensimmäistä kertaa kun kävin, Brownin romaani Da Vinci-koodi kun sijoittuu sinne. Ravasin ympäri kaupunkia kirjan tärkeimmissä paikoissa... Ja sama on siis edessä, en vain malta odottaa että nään Vatikaanin ja kaikki ne kirkot joissa Enkeleissä ja Demoneissa tapahtuu. Ah.































Viimeisessä setissä on murheen kiteytymäni, Cassandra Claren Langenneiden enkelten kaupunki, jonka pahan jumin takia koko Varjojen Kaupungit -matkani on yhä kesken. En oikein tiedä mikä tässä mättää.

Viime kesänä olin erittäin innostunut Pretty Little Liars -sarjasta ( niinkuin joka teini huoh... ) ja katsoin sitä noin kolmannen kauden puoliväliin, kunnes kyllästyin. Kyseinen tv-sarja perustuu Sara Shepardin kirjasarjaan ja ensimmäinen osa Kaivattu on lojunut lukemattomana hyllyssäni aivan-liian-kauan.

Viimeisenä ja tälläkertaa oikeastaan vähäisimpänäkin, on Tuija Lehtisen Roskisprinssi. Elokuva oli hauska, kaipasin mukaan jotain kevyttä hömppää ja kyseinen nide on monien muidenkin lailla lukematta - eipä se kaipaa sen kummempia perusteita.

Tavoitteena siis seitsemän kirjaa seitsemässä päivässä. Tietokoneeni matkustaa mukanani, joten tarkoituksena olisi myös hoitaa samantien arvostelut pois alta ja päivitellä fiiliksiä.
Ostin myös viime viikolla vihdoin oman GoPro-kameran jolla olisi tarkoituksena kuvailla erinäisiä klippejä reissusta, voi olla että niitä päätyy myös tänne blogin puolelle. Itseasiassa olisi todella hauska kuvata viikon lukufiiliksiä myös vlogimuotoon kameralle, mutta saa nähdä kykenenkö sellaiseen touhuun...:D

Lukemisen täyteistä heinäkuun loppua jokaiselle ja bingoilkaahan vielä ahkerasti kun ehditte !

Innapianruskeakuinpapurina x.

4 kommenttia:

 1. Suomalaiset on pienellä kirjaimella, ihan oikein laitoit ;) Kiva postaus, lukusuunnitelmista on aina mukava lukea. Mukavaa Kreikan-matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, nämä kielioppiasiat pitäisi TODELLAKIN muistaa. Mukavaa että tykkäsit, näitä on kyllä aina hauskaa listailla. Kiitos ! :)

   Poista
 2. Minulla on blogini puolella haaste sinulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa, menenkin heti tsekkaamaan ! :)

   Poista