perjantai 5. kesäkuuta 2015

Viettelys - Maggie Stiefvater

" Jos jokin tuhoaa minun sankarini, se johtuu jostain, mitä he ovat itselleen tehneet. Minähän kerroin. Minä vain sysään väkeni tilanteisiin. Miten he ne käyttävät, on heidän asiansa. Jos vihollinen on olemassa, se on heidän sisällään.
 - Baby North tosi-tv-uhreistaan

Löydetty.
Cole St. Clair - rocktähti, ihmissusi, entinen addikti - on Los Angelesissa ja lupautunut esiintymään tosi-tv-ohjelmassa, jonka tarkoitus on vietellä tähti kaidalta tieltä. Oikeasti hänet on vietellyt kapunkiin yksi ainoa syy: Isabel Culpeper

Kadonnut.
Isabel yrittää pärjätä Enkelten kaupungissa. Hän tuntee pelin hengen yhtä hyvin kuin muutkin teeskentelijät, mutta elämä tuntuu turhalta. Mikä on palkinto ?

Viettelys.
Joskus kauan sitten Isabel ja Cole rakastivat toisiaan, mutta mennyt yhteiselo ei anna toiveita ruusuisesta tulevaisuudesta. Vain se on varmaa, etteivät he osaa päästää irti toisistaan.

Viettelys on Väristys-sarjasta tuttujen Colen ja Isabelin tarina.

Aivot: Lopetit kirjan kaksi päivää sitten, etkä ole vieläkään kirjoittanut postausta.
Innarina: Niin mutta kun ei ihan vielä, en halua...
Aivot: Hemmetti soikoon, ala kirjoittaa tai se jää tekemättä.
Inna: Okei...

Luin Väristys-sarjaa viime kesänä ja tykästyin kovasti sen tavallisesta poikkeavaan ihmissusi-ideaan. Sarja kuitenkin jäi harmikseni kesken, enkä edes muista miksi, mutta Ikuisuus odottaa onneksi juuri nyt pöydälläni sen viimeistelyä.
Tosiaan, pidin sarjasta paljon, joten kun huomasin, että siihen on ilmestynyt sivukertomus joka kertoo Colesta ja Isabelista, oli se pakko saada luettavaksi. Ja ruokataukoja ja unta laskematta lukaisinkin kevyesti yhdeltä istumalta.
Syy, jonka takia en halunnut postausta tehdä, on se etten millään haluaisi myöntää itselleni kirjan loppuneen... Ylläoleva juonikuvaus on täysin kirjan takakannesta, sillä en juuri nyt kykenisi tiivistämään tällaista kirjaa ilman mehukkaimpia spoilereita.

Olen ihan hulluna Maggien hahmoihin. Isabel ja Cole ovat molemmat suosikkejani, omapäisiä jääräpäitä, jotka sopivat täydellisesti toisilleen. Heillä on oma yhteinen huumorinsa, jolle itsekin naurahtelee sivu toisensa jälkeen, mutta myös oikean elämän ongelmia, jotka tuntuvat itsellekin tutuilta.
Väristys-trilogian päähahmot Sam ja Grace mainitaan vain muutaman puhelinsoiton ja muistelon verran, mutta eipä heitä tässä kyllä tarvitakkaan.

Väristys-sarja painottuu pitkälti ihmissusi-teeman ympärille, ja koin erittäin piristäväksi sen, että tässä kirjassa se on suhteellisen pienessä osassa. Toki se vaikuttaa merkittävästi tarinan kulkuun ja on esillä lopun huippukohdassa, mutta kuitenkin pääkohdat ovat jossakin muualla.

Joskus kirjoissa on hahmoja, jotka haluaisi vain napata omaan elämäänsä ja istuttaa kavereidensa sekaan. Cole on sellainen.
Haikein mielin palautan tämän kirjastoon, aivan pakko kyllä saada omaan hyllyyn vielä joskus.

ARVIO:   5/5

Kirjailija: Maggie Stiefvater
Kustantaja: WSOY
Englanninkielinen alkuteos: Sinner
Julkaisuvuosi: 2014
Suomentanut: Marja Helanen
Sivuja: 348
Mistä: Kirjastosta lainattu
Haasteet: Kirjankansibingo - Kaupunki ( tämä oli muuten yllättävän vaikeaa, kun tuntui sopivan moneen kohtaan... )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti