perjantai 5. kesäkuuta 2015

Suloisin Suudelma, Suma ja ongelmia
Käväisin Sumassa muistaakseni viime viikolla, enkä tottumukseltani voinut vastustaa hyllyjen aarteita.
Minun on jo tooooodella pitkään pitänyt lukea fantasiakirjallisuuden kulmakivi Taru sormusten herrasta, joten voitte kuvitella ilmeeni kun yhteisnide osui silmään kahdella eurolla. Toki kirjan kunto on mitä on, mutta toisaalta nuhjuinen ilme tuo hommaan lisää fiilistä, ainakin toivottavasti.

Varjojen kaupungit 
( JEEJEEJEE en malta pysyä housuissani, kun jokapuolelta putkahtelee kuvia ja teasereita siitä 2016 tulevasta Shadowhunters tv-sarjasta ! Olen erittäin iloinen, että koko sarja saadaan ruudulle, kun elokuvatuotanto tyssäsi Luukaupunkiin. ) on yhä kesken, sillä haluan nämä kaikki aivan ehdottomasti omaan hyllyyni. Nyt viides osa, eli Kadotettujen sielujen kaupunki löytyi englanniksi, joten miksipäs ei. Olin bongannut tämän jo muutamaa päivää aiemmin ja käväisin sitten nappaamassa mukaani ennenkuin kukaan muu ehti. Pitäisi vain tarttua härkää sarvista ja alkaa puurtamaan englanninkielen parissa.


Sitten tämä murheenkryynini, eli Suloinen suudelma. Se löytyi korista " Kirjoja eurolla " joten nuo hampaat nähtyäni, enempää perehtymättä, se päätyi mukaan.

Jos joku on joskus kuvitellut mitä Twilight ja Fifty shades of Grey eli itselle kotoisammin FSOG ovat sekoitettuna, tämä kirja on vastaus siihen. Itse kylläkin pidän erittäin paljon sekä Twilightistä ( ensimmäinen suuri fanituksen kohteeni... ) ja FSOG:sta ( nauroin katketakseni kun luin Goodreadsista muutamia yhden tähden arvosteluja tästä ), mutta tämä kirja on ihan jostain todella syvältä sieltä tai tuolta. Miten kukakin nyt ymmärtää.

Tässä kirjassa on 18 eri kirjailijan ( anteeksi, mutta mielestäni pystyisin itsekin parempaan ) kirjoittamaa novellia. Jokainen oli toisensa kopio ja juoni meni suunnillen näin; niin heikko ja vieteltävissä oleva kuolevainen törmää salaperäiseen ja kuumaan vampyyriin, sitten päädytäänkin jo sänkyyn ja kun hommat saavuttavat huppunsa, iskee vampyyri hampaat kaulaan, imee veret pihalle ja se onkin se kaikista suurin lahja. Siis niin että mitä...

Tämä nivaska meinasi lentää ikkunasta 18 kertaa. Hakkasin sillä itseäni päähän vielä paljon useammin. En ole koskaan lukenut mitään yhtä käsittämätöntä. Tietyllä tavalla kykenen ymmärtämään Fsog:n kaltaiset fantasioinnit, mutta tämä. Toivon todella, että nämä 18 kirjailijaa ovat hakeneet teksteillään vain laajempaa lukijakuntaa, eivätkä pukeneet syvimpiä unelmiaan sanoiksi ja lähettäneet kirjan toimittajalle. Huhhuh.

ARVIO:  0/5

En todella pysty antamaan tälle edes ykköstä. Anteeksi.
Toimittaja: D. L. King
Kustantaja: Basam Books
Englanninkielinen alkuteos: The Sweetest Kiss
Suomentaja: Milla Karvonen
Julkaisuvuosi: 2009
Sivuja: 194
Haasteet: Kirjankansibingo - Fiktiivinen hahmo


Olen myös viimepäivät taistellut kirjoitusprojektini kanssa. Minulla on henkilöt, minulla on tarina - mutta tarinassani on valtavia aukkoja. Osaako kukaan samaistua ? On ihan sietämätöntä kun kirjoitushalu on valtava mutta aivoissa junnaa, enkä voi jatkaa ennenkuin olen ratkaissut juonelliset ongelmat. En käsitä esimerkiksi miten J. K. Rowling on kyennyt luomaan sellaisen juonellisen vyyhdin. Kaikki liittyy toisiinsa ja ne osataan paljastaa juuri oikeissa kohdissa, varsinkin viimeisessä kirjassa pommit putoilevat, kun kaikki asiat paljastuvat. Ihan kuin hän olisi ensimmäistä kirjaa kirjoittaessaan tiennyt täysin, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Huh, aivoni menivät solmuun.

Yritän tässä ratkoa pulmaani punavihreän omppuvihkoni kanssa, mihin yritän tuhrustaa ajatuskarttoja hahmoistani ja täydentää juonikaaviota. Ehkä tämä tästä. 

Sain kuitenkin aikaiseksi piirtää nämä hahmoni, tai ainakin luulen että he ovat he. Ken tietää.


7 kommenttia:

 1. Wau mikä piirros! Superhieno! :) Minäkin olen tosi innoissani Shadowhunters-tv-sarjasta, toivottavasti se menestyy. Taru sormusten herrasta vaatii sisua (ainakin omalla kohdallani), mutta lukukokemus on sen arvoinen. Tsemppiä kirjoitushommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirrustuksesta, kiitos paljon ! Se nyt tuntuu sentään onnistuvan tällähetkellä ja olen itsekin tyytyväinen, välillä kun ei kynäkään tunnu olevan kaveri :D
   Ja Shadowhuntersista, uskon todella, että siitä tulee iso juttu. Fanikunta kun tuntuu olevan todella laaja ja lisäksi sarja on ABC:n samoin kuin esim. Pretty Little Liars, joka tuntuu olevan kaikkien huulilla ja televisioissa pyörimässä. Saa nähdä mitä tuleman pitää ! Taistelin joskus reilu vuosi sitten Hobitin kanssa, joten taidan arvata, mitä on vastassa... Pidän Tolkienin kerronnasta ja maailmasta ihan todella paljon, mutta jokin siinä on, ettei näitä opuksia edes halua lukea yhdeltä istumalta. Jospa otankin tavoitteekseni 10 sivua päivässä, tämän painokseni sivujen mukaan siinä menisi... 89,3 päivää haha :D
   Ja lopuksi, tsemppiä tarvitaankin. Olen kokoajan pakahtua, kun en vain saa aukkoja täytettyä. Samoin nyt on tullut vastaan myös toisenlainen ongelma. Kaikki tuntuu olevan käytetty ! Huomaan kehitteleväni juonta Nälkäpelin Panemin kaltaiseen ympäristöön ja luku 12 hallitsee mieltäni nyt erittäin pahasti. Lukijana kuitenkin tiedän, että on kamalaa lukea tarinaa, jonka huomaa olevan kopio jostain toisesta. Yähhh, odotan valaistumisen hetkeä. Kiitos paljon kommentista !

   Poista
  2. Pakko vielä mainita perään että minusta tuntuu, että käytän erittäin paljon ilmaisua tuntuu. Kamalaa lukea tuota kommenttiani näin uudestaan :D

   Poista
 2. Wow tuo piirros! Kauanko sinulla meni piirtää tuo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ! :) apua, ehkä kahdesta kolmeen tuntia ? Ainakin näin muistelisin :D

   Poista