tiistai 23. kesäkuuta 2015

Hyvällä syyllä tehtyjä kirjaostoksia

Ja taas ollaan kirjaostosten ja kuulumisten merkeissä... Tosin tälläkertaa miulla on hyvä syy, sillä miulla on huomenna, 24. kesäkuuta synttärit ! Ja vaikka infosivulla käskin teitä itse laskemaan, niin paljastetaan nyt kuitenkin; täytän tälläkertaa 17 vuotta. En oikein tiedä olenko innoissani vai enkö, 17 on sinäänsä aika "turha" ikä, mutta toisaalta täysi-ikäisyys kumittelee aina vain lähempänä, mikä saa välillä jopa karvat pystyyn.
Tulevaisuudensuunnitelmani ovat todella vaiheessa, vaikka mielessäni on paljon asioita, mitä haluan tehdä. Onneksi lukiota on kuitenkin vielä kaksi vuotta jäljellä, joten ajatukset ehtivät muovautua.

Mutta nyt niihin kirjoihin ! Eilen - ennen etukäteistä synttäri-illallista ravintolassa kavereideni kanssa - oli pakko käydä Sumassa. Taas. Olen yrittänyt piipahdella siellä mahdollisimman usein ihan vain vilkaisemassa, sillä joskus voi käydä hyväkin tuuri ja joku on juuri tuonut jotain kovasti haluamaani myyntiin. Tälläkertaa mukaan tarttui kaksi kirjaa, toinen siksi ettei sitä sattunut olemaan kirjastossa ja toinen ihan vain keräilijän näkökulmasta.


Meg Carotin Prinsessapäiväkirjat olen halunnut lukea ihan vain siksi, että rakastan ensimmäistä ja toista elokuvaa, ne ovat varsin hulvattomia. Kirjasarja on selkeästikin tarkoitettu ehkä hiukan minua nuoremmille lukijoille, mutta nyt parisenkymmentä sivua kahlanneena viihdyn sen parissa oikein hyvin. Kummastelin kaupunginkirjastossa kun sitä ei todella ollut hyllyssä. Meillä varaus maksaa euron, enkä todella tälläisen kirjan vuoksi sitä halua käyttää. 

Ja sitten, tottakai; Cassandra Clarea. Minulla on tämä kirja jo suomennettuna, mutta kun City of Glass eli Lasikaupunki tuli vain neljällä eurolla hyllynvälistä vastaan, tartuin siihen oikopäätä. 
Minulla on sarjasta neljä ensimmäistä osaa suomeksi ja nyt tämän kirjan myötä englanniksi kolmas ja viides osa. Tällä hetkellä en koe mitenkään häiritseväksi, että kieli vaihtuu kokoelmani keskellä, mutta haluan kyllä tulevaisuudessa sarjan täydelliseksi molemmilla kielillä.

Ihanat ystäväni selkeästi tuntevat minut, sillä arvatkaapas mitä sain lahjaksi...lahjakortin Suomalaiseen Kirjakauppaan ! Tällä hetkellä en tarvitse oikeastaan yhtään mitään järkevää, joten lisää kirjoja kuulostaa paremmalta kuin hyvältä :D En sitten tietenkään malttanut odottaa, vaan marssin tänään liikkeeseen pohtimaan hartaasti, mihin rahani käyttäisin.

Petyin suuresti, kun huomasin yhdellä ylähyllyllä boksin, jossa oli koko Divergent-sarja. Siinä oli mukana nimittäin myös neljäs osa, Four, jonka olen todella kovin halunnut lukea. Aikani metsästettyä kirjaa liikkeestä jouduin luovuttamaan ja toteamaan, että sitä myydään tällähetkellä ilmeisesti meillä vain tuossa boksissa... Se löytyy kuitenkin hyllystäni vielä jonain päivänä !

Löysin kuitenkin pokkarihyllystä tättärärää... lisää Cassandra Clarea ! Taivaallisen tulen kaupungin englanninkielinen painos City of Heavenly Fire on nyt minun ja sarjani on tältäosin täysi, mahtavaa ! Vielä on kyllä jäljellä useampikin Varjometsästäjiin ja tähän sarjaan liittyvä teos, mutta nyt rauhoitun näiden suhteen hetkeksi.
En siis myöskään koe pakkomielteeksi omistaa kaikkia sarjan kirjoja kovakantisina, kun nämä pokkaritkin ovat kunnon tiiliskiviä ja todella kauniita.


Ja sitten lopuksi... Divergent-boksin vieressä ylimmällä hyllyllä majaili tämä ihanuus, minkä nappasin syliini heti sen nähtyäni enkä enää päästänyt irti. James Dashner - The Maze Runner Series. Olen täällä blogini puolella jo ainakin kertaalleen maininnut, että pidin erittäin suuresti ensimmäisen kirjan elokuvaversiosta ja että odotan toista innolla. Olen myös halunnut lukea sarjan siitä lähtien, mutta jotenkin en ole tätä ennen törmännyt näihin missään. Toki huomasin Maze Runnerin suomennoksen, Labyrintin, ilmestyneen kirjakauppaan, mutta se oli yksistään aivan liian kallis sijoitus.Ja herraisä nämä kirjat ovat kauniita. Pokkarimuodossa, mutta jokaisen kirjan kansi on silti upean metallinhohtoinen ja kuvitus kansissa on muutenkin todella kaunista. Nämä voisi kehystää seinälle, oikeasti. 
Ostin siis koko The Maze Runner Series:in itselleni, englanninkielisenä. En todella malta odottaa näiden lukemista ja vaikka kuinka haluaisin säästää nämä kesälukumaratoniin, aloitan ensimmäisen kirjan varmasti tänään.

Kuva meni jostain syystä väärinpäin, koittakaa kestää.

Kuitenkin minulla on nyt isot varastot lukemattomia kirjoja kirjoja joista valita, joten maratonista on tulossa aivan mahtava. Valmistelujen täyteistä viikkoa kaikille, perjantaina on suuri päivä.

Harmaita hiuksia etsien, Innarina.


4 kommenttia:

 1. Hyvää synttäriä (näin...10 minuuttia etukäteen :D) ja pidähän hauska lukumaraton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Varmasti pidän, samaa sinne sinulle !

   Poista
 2. Oi, onnea <3 Ja onne myös maratooniin!
  Voi kun minäkin haluaisin hamstrata nuo kaikki Varjojen kaupunki kirjat itselleni... oikeastaan minulle kelpaisi kaikki Cassandra Claren kirjat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon ! :) ja onnea maratonrupeamaan, mikäli itsekin osallistut.
   Olen ihan samaa mieltä, kaikki hänen teoksensa vierekkäin lämmittäisivät sydäntä erittäin paljon. Mutta onhan tässä aikaa kartuttaa kokoelmaa !

   Poista