tiistai 19. toukokuuta 2015

Kävinpä kirjastossa ja löysinpä juttuja

Viimeinen varsinainen koulupäivä tältä vuodelta ohi ! Tuntuupa kummalta. Koeviikko on vielä jäljellä ja sen pitäisi tarkoittaa sitä, että minut löytää lattialta jostain kirjojen, vihkojen, konseptipapereiden ja niiden saamarin monisteiden alle hautautuneena ja että poistun huoneestani vain kun haistan ruokaa.
Loppupelissä kuitenkin sallin itseni taas ensimmäistä kertaa suurinpiirtein neljään kuukauteen kirjastoon. En ole talvisin joululomaa lukuunottamatta käynyt mitään lainaamassa, sillä tiedän etten saa niitä luettua. Joten kun on lunta, koluan oman hyllyni lukemattomia läpi. Ja juuri tätä varten kesäisin ostan paljon kirjoja, ikään kuin varastoon talveksi :D

Asiasta kukkaruukkuun, koitin kuitenkin kokeitani ajatellen pysyä maltillisena ja nappasin mukaani vain neljä kirjaa... Mukana on kolme teosta, jotka mielestäni on vain luettava ja yksi jatko-osa, sillä luen nekin aina. Pinossa on siis Maggie Stiefvaterin Viettelys, Väristys-trilogian sivuhenkilöistä kertova oma itsenäinen tarinansa, Siiri Enonrannan Nokkosvallankumous josta olen paljon kuullut puhuttava ja erityisesti kirjallisen sivistyksen nimiin haluan sen lukea, mutta odotan siltä myös tarinana paljon. Viimeisenä onvainluettavana on Kerstin Gierin Rubiininpuna, ja tältäkin odotan paljon.

Jatko-osa on tällä kertaa Kami Garcian ja Margaret Stohlin Lumoava pimeys, ja sarjan ensimmäinen osa Lumoava kirous minulla on omassakin hyllyssä. Goodreadsin mukaan tähän sarjaan kirjoja todella kuului enemmänkin, jotain 6-7, joten tämä kakkososa kiinnostaa paljon. Pidin ensimmäisestä niin elokuvana kuin kirjanakin ja rakastuin Lenaan.

Pieni harmistus iski kun Veronika Rossin Paljaan taivaan alla - aloitusosaa ei hyllyssä ollut, mutta kaksi seuraavaa kirjaa kylläkin. Pitänee laittaa varaukseen ja malttaa odotella.
Muutama muukin houkutteleva uutuus pieneen kirjastoomme oli ilmestynyt, joten tavoitteena on imuroida nuo neljä kokeiden ohella mahdollisimman pian jotta pääsen hakemaan lisää. Näistä lainoista myös varmasti saan pian kirjankansibingonkin korkattua !

...ja pitäsi saada myös tuo Puoliksi paha ja Kapinallinen alta pois. En edes käsitä miten jäin OUTOLINNUN kakkososan kanssa JUMIIN ?! Se vain jäi kesken. Yh.

Käväisin tänään myös Antikvariaatti Sumassa ja vietin koko hyppytuntini pienessä kolosessa tutkimassa hyllyjä. Cassandra Claren City of lost souls olisi lähtenyt neljällä eurolla täysin uuden veroisena ja hiukan jäi kaihertamaan koska jätin sen hyllyyn. Päätin kuitenkin siirtää Suman tyhjennysreissun myöhemmälle kesälle ja ostaa kirjoja kerralla vaikka satasella.

Huomiseksi luvattiin 17 plusastetta ja suunnittelin käveleväni noin viiden kilometrin koulumatkan kokeeseen ja takaisin. Tosin realistinen lopputulos on, että herään puolta tuntia ennen kokeen alkua ja hurautan viidessä minuutissa mopolla paikalle, blah.

Innarina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti