torstai 14. toukokuuta 2015

First Time

Ohjaaja: Jon Kasdan
Ensi-ilta: 21.1.2012
Pääosissa: Dylan O'Brien ja Britt Robertson

En ole hyvä tiivistämään elokuvien juonta. Kaksi nuorta, Dave ja Aubrey tapaavat toisensa bileissä, tutustuvat ja puivat keskenään suhdeongelmiaan ja maailman virheitä, ihastuvat toisiinsa, kokevat kaaottisen ensimmäisen kerran yhdessä ja välit muuttuvat nopeasti "awkwardiksi" ? Ja mitä siten tapahtuukaan...
 Olisin liittänyt tähän wikipedian englanninkielisen juonitiivistelmän mutten osaa käyttää bloggeria tarpeeksi korjatakseni fontin samanlaiseksi, hah.

First Time on ollut katsottavien elokuvien listalla jo jonkin aikaa, sillä törmään siihen aina YouTubessa elokuvaklippejä selaillessani. Nyt kun sen sopivasti löysin ja aikaa oli, pistin pyörimään.
Se oli ihan hyvä. Ei upea, eikä mullistava eikä edes hyvä vaan ihan hyvä. Pidin Aubreyn sekavasta ajatuksenjuoksusta ja tavasta tarkastella maailmaa. Hän on luova oman tiensä kulkija, mikä toimii loistavasti. Davea oli pakko sietää vähintäänkin komean näyttelijävalintansa ansiosta, mutta muuten hahmo oli välillä jokseenkin ärsyttävä. Hän ei oikein saanut mitään aikaiseksi, puhui ohi suunsa eikä ilmeisesti tuntenut naisen anatomiaa lainkaan. Tosin, voi olla että juuri sellaisia poikia nykyään on paljon, joten sekä roolihahmo, että ärsyyntymiseni siihen selittyvät.
Päähenkilöiden välinen suhde oli myöskin mielestäni hiukan heppoinen. Tyttö jätti poikaystävänsä jonka kanssa hänellä ei ollut mitään ongelmia vain ottaakseen toisen ja blaa blaa. Muut elokuvan juonikuviot tuntuivat lähinnä turhilta, eikä sivuhenkilöihin päässyt samaistumaan. Ainoana poikkeuksena Daven supersuloinen pikkusisko, jota kuitenkin näytettiin niin vähän etten edes muista nimeä.

Tylsän torstaiaamun elokuvaksi ja yksin katsottavaksi tämä sopii hyvin, kavereiden kanssa olisi todella tylsä enkä tälläistä leffaa haluaisi poikaystävänkään kanssa jakaa, olisi hiukan liian outoa.

Musiikkivalinnoista kuitenkin pidin, leffaa oli täydennetty monilla menevillä biiseillä.

ARVIO:   2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti