sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Sara Shepard - Virheetön

Älä huokaise helpotuksesta. Tämä ei ole ohi ennen kuin minä sanon niin. -A

Uhkaavat viestit jatkuvat, ja yksi kerrallaan ne pakottavat tytöt ratkaisuihin, jotka muuttavat heidän elämänsä lopullisesti. Kuka voi tietää tämän kaiken heidän menneisyydestään, nykyisyydestään, tunteistaan - valheistaan ?

Kirja on Valehtelevat Viettelijät -sarjan toinen osa.
Valehtelevat Viettelijät (tutummin Pretty Little Liars) on varmasti melkein kaikille edes nimenä tuttu. Kyseisten kirjojen pohjalta tehty TV-sarja on ihan huippusuosittu ympäri maailmaa ja miunkin kavereista oikeesti jokainen on tätä vähintään yhen kauden kattonu.

Ja on kyllä sanottava, että erittäin koukuttava sarja! Tosin jäin jumiin kolmoskauden puolivälin tienoille, mutta ekat kaks kautta katsoin viikossa ihan tosta vaan. Ehkä tulevana kesänä olisi aikaa jatkaa siitä mihin jäin.

Kirjojen puolesta lukaisin ensimmäisen osan viime kesänä Kreikan matkalla. En siitä muistaakseni silloin postannut, mutta Goodreadsissa olen sille antanut 2/5 tähteä. Sen kummemmin en fiiliksiä ollut fiiliksiä näköjään päivittänyt, mutta taisin lukea sen täysin yhdeltä istumalta aurinkotuolissa pötkötellen, joten ehkä se on ihan ymmärrettävää.

Sumassa oli Virheetön kahdella ja puolella eurolla, vielä kirjakaupan tarra takakannessa kiinni joten kotiutin sen kummempia miettimättä.

Oletan kirjan tapahtumien olevan tv-sarjan ykköskaudelle sijoittuvia. Päälimmäisenä fiiliksenä lukemisen jälkeen oli nimittäin todella isot eroavaisuudet siihen, mitä olin sarjassa nähnyt tapahtuvan.
Merkittävimpiä juonikuvioita tässä osassa olivat Tobyn saapuminen mukaan kuvioihin, Hannan yhdyskuntapalvelus Seanin auton rikkomisesta, Spencerin suhde Wreniin, Emilyn ongelmat Mayan kanssa ja Arian epäyoivoiset yritykset salata äidiltään Meredithin olemassaolo. Tapahtumien huipentuma on vuotuinen hyväntekeväisyysjuhla Foxy, jonne jokainen Rosewoodin nuori haaveilee pääsevänsä. Tuttuun tapaan A on mukana sotkemassa kuvioita ja juoni tiivistyy myös Alisonin kohtalon ympärille.

Kirjan kerronta on mielestäni jotenkin todella tönkköä. Luvut vuorottelevat kaikkien neljän viettelijän välillä, mikä sinäänänsä on ihan piristävää, mutta tuntuu jättävän tarinan jotenkin ohueksi. Jokainen luku oli vain noin pari kolme sivua pitkä ja monesti alkoi ärsyttämään, kun käteen ei jäänyt oikein yhtään mitään.
Kuvailu oli melko olematonta ja lähes kaikki yksityiskohdat jäivät täysin lukijan päättelyn varaan, mistä en itse tässä yhteydessä ainakaan nauttinut.

Myös A:n uskottavuus rakoili muutamissa kohdin kirjaa, kun tekstistä päätellen tämän samaisen stalkkerin olisi pitänyt olla yhtä aikaa kahdessa eri paikassa. 100% kaikkitietävyys on melko epäilyttävää, sillä osa A:n viesteistä vaikutti siltä kuin tyyppi olisi ollut selän takana katsomassa, kun joku kirjoittaa tekstiviestiä. Muutamia täydellisiä mahdottomuuksia siis. Toki kirjoissahan kaikki voiolla mahdollista, mutta itselläni se todentuntu hieman haparoi aika ajoin.

Loppupeleissä kirjasta ei ole oikeastaan juuri mitään merkittävää sanottavaa. Kyllähän noita nyt lukee, varsinkin kun ovat todella ohkaisia ja nopealukuisia, mutta en voisi sanoa suosittelevani sen kummemmin. Jos aihe kiinnostaa ja haluatte päästä mukaan tähän miljoonia faneja keränneeseen tarinaan, katsokaa tv-sarjaa mielummin! Se on erittäin koukuttava, viihdyttävä ja omaa loistavan näyttelijäkaartin (varsinkin miesten puolesta, huhhuh).

Jos Shepardin kirjoja tulee jatkossa vielä vastaan, saatan ne toki ostaa ja lukaista, eivät nämä huonojakaan ole.
ARVIO:  3/5

Kirjailija: Sara Shepard
Alkuperäisteos: Flawless
Kustantaja: Gummerus
Kääntäjä: Paula Takio
Vuosi: 2007
Sivuja: 301
Sarja: Valehtelevat Viettelijät
Mistä: Omasta hyllystä
Haasteet: Helmet-lukuhaaste, kohta 44. Kirjassa joku kuolee.

4 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle palkinto :-) http://kansientakaisetmaailmat.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award-palkintohaaste.html

  VastaaPoista
 2. Hei! Tässä sinulle palkinto! :)http://kirjamaailma0.blogspot.fi/2016/06/blogger-regognition-award.html

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle haaste:

  http://kirjaneidontornihuone.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
 4. Blogissani on sinulle haaste :)

  http://iltatahdensyttyessa.blogspot.com/2016/06/naisten-aakkoset-b-blogger-recognition.html

  VastaaPoista